Kokoelmat

Puuseppämuseon kokoelmat

Uudet varastotilat mahdollistavat esineistön keräämisen

Puuseppämuseon esinekokoelmat käsittävät paljon työkaluja ja muuta pienempää esineistöä, koska aluksi museolta puuttuivat kokonaan varastotilat.

Vasta viime vuosina, 2020-luvulla, on voitu ottaa vastaan isompiakin esineitä, kuten huonekaluja. Vanhimmat huonekalut ovat 1800-luvun alusta ja uusimmat 2000-luvulta. Museokokoelmassa ovat edustettuina niin tyylihuonekalut kuin ”suora” tyylikin.

Valokuvakokoelmaan on tallennettu työ-, henkilö- ja esinekuvia jurvalaisen puusepäntyön piiristä. Lisäksi kokoelmiin kuuluvat arkistodokumentit; huonekalupiirustukset, haastatteluäänitykset ja -videoinnit.

Museon alkuvaiheessa, jolloin varastotilojen puute pakotti museoaktiivit keksimään mahdollisimman vähän tilaa vieviä tallennustapoja, syntyi kiitettävästi suullisen nikkariperinteen tallenteita.

Puuseppämuseo | Kokoelmat

Näkymä museon uudesta varastohuoneesta v. 2024.

Puuseppamuseo | Perusnäyttely | Veisto

Lahjoitukset

Pelasta vanhat esineet – lahjoita ne puuseppämuseolle!

Puuseppämuseo ottaa vastaan museoesinelahjoituksia.

Museo on kiinnostunut nikkariperinteeseen ja huonekaluteollisuuteen liittyvästä esineistöstä, puusepän työvälineistä, malleista ja piirustuksista sekä alaan liittyvistä kuvista.

Mikäli sinulla on kyseistä materiaalia ja olisit innokas sitä lahjoittamaan museon kokoelmiin, ota yhteyttä Puuseppämuseon hallituksen jäseneen.